Ποιος μπορεί να πει όχι στην πατάτα τηγανιτή; Εάν, όμως ακολουθείς paleo διατροφή, πρέπει να τις αποχαιρετήσεις. Ευτυχώς υπάρχουν οι γλυκοπατάτες που και είναι πιο νόστιμες και πιο υγιεινές. Ειδικά όταν τις κάνεις σαν τηγανιτές. Τι θα χρειαστούμε; Πέντε μονάχα υλικά, εκ των οποίων τα 3 υπάρχουν ήδη στο ντουλάπι σας.
Υλικά:
2 γλυκοπατάτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο.
Πλένουμε καλά την φλούδα από τις γλυκοπατάτες με μπόλικο νερό και την τρίβουμε με ένα σφουγγάρι ώστε να φύγουν τα χώματα (εάν είστε από εκείνους που μισούν την φλούδα στις πατάτες, μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε). Στη συνέχεια τις κόβουμε, με τον ίδιο τρόπο που κόβουμε τις τηγανιτές.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε πάνω τις πατάτες, ώστε να έχουν κενό μεταξύ τους.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το θαλασσινό αλάτι, βάζουμε το πιπέρι και 2 κλωναράκια δεντρολίβανο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης
One comment
Apos Tolis
Μου βγηκανε πολυ μαλακες κ οχι ξεροψημενες. Καμια ιδεα;