Εάν κάποιος μου έλεγε πριν από μερικά χρόνια ότι μπορείς να φτιάξεις σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη και μάλιστα γεμιστά, θα μου ακουγόταν σαν όνειρο επιστημονικής φαντασίας. Ακόμα, όμως, κι αν γινόταν, θα πίστευα ότι είναι κάτι που απαιτεί δεξιοτεχνία, μαεστρία και πολλά διαφορετικά σκεύη.
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν θέλει καν μίξερ. Θα χρειαστείτε απλά, ένα φλιτζάνι, ένα μπολ, ένα κουταλάκι της σούπας και ένα του γλυκού. Α, και τις θήκες για τα μάφιν, που αν τις γεμίσετε με χάρτινες θήκες, θέλουν απλά λίγο ξέβγαλμα.
Υλικά:
1 φλιτζ. κακάο
1 φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο
2/3 φλιτζ. μέλι
½ κουτ. του γλυκού βανίλια
2/3 φλιτζ. πάστα φουντουκιού (ή αμυγδάλου)*
*Την πάστα φουντουκιού/ αμυγδάλου μπορείτε να την φτιάξετε και μόνοι σας χτυπώντας στο μίξερ φουντούκια/ αμύγδαλα με λίγο λάδι καρύδας. Εγώ χρησιμοποίησα έτοιμη πάστα την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε στα βιολογικά καταστήματα.
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το λάδι καρύδας είτε σε μπεν μαρί, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι καρύδας, το κακάο και προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα ταψί για μάφιν τοποθετούμε χάρτινες θήκες μάφιν (ή σιλικόνης αν έχουμε).
Σε κάθε θήκη για μάφιν βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από την σοκολάτα. Προσθέτουμε μία κουταλιά του γλυκού πάστα φουντουκιού και άλλη μία κουταλιά της σούπας σοκολάτα.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Θα έχουμε 12 γεμιστά σοκολατάκια.
Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης