Πείτε το κρέπα, πείτε το πίτα, αλλά γεμίστε το με ό,τι έχει το ψυγείο και απολαύστε το. Αυτές οι κρέπες είναι πανεύκολες και μπορούν να τυλίξουν τα πάντα και δεν έχουν καθόλου αλεύρι.
Υλικά:
4 αβγά
½ φλιτζ. άμυλο ταπιόκα
¼ φλιτζ. νερό
2 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας
λίγο αλάτι
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά, ξεκινώντας από τα αβγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις «κάψει» με μία κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μείγμα στο τηγάνι ώστε να πάει παντού και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μόλις ψηθεί η μία μεριά το γυρνάμε ανάποδα.
Επαναλαμβάνουμε και για τις υπόλοιπες κρέπες.
Θα έχετε 8 κρέπες (ή 4 μεγάλες, αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο τηγάνι)
Tip:
Πρόκειται μία συνταγή στην οποία μπορείτε να προσθέσετε πολλά μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας για να την διαφοροποιήσετε. Εμένα, για παράδειγμα, μου αρέσει να προσθέτω μία κουταλιά του γλυκού κουρκουμά που δίνει χρώμα και άρωμα.
Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης