Υπάρχει αυτή η αντίληψη ότι η μαγιονέζα είναι κάτι το απαγορευτικό. Πιστέψτε με, η σπιτική μαγιονέζα μπορεί να είναι πιο αγνή και υγιεινή από πολλά light προϊόντα που καταναλώνετε. Καθώς τα χρόνια περνούν και το αβγό «απενοχοποιείται», θα δείτε ότι θα το εντάσσουμε ολοένα και περισσότερο στην καθημερινή μας διατροφή.

Υλικά:

2 κρόκους αβγών (τα αβγά πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 ώρες εκτός ψυγείου)

¼ κουτ. του γλυκού σκόνη μουστάρδα βιολογική

1 κουτ. σούπας ξύδι

1 κουτ. σούπας ζεστό νερό

3 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

1 ½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το ξύδι και μία κουταλιά από τον χυμό λεμονιού.

Χωρίς να διακόψουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι. Θα δούμε ότι η μαγιονέζα αρχίζει να πήζει, οπότε ρίχνουμε αργά και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.

Βάζουμε μία κουταλιά ζεστό νερό και η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη.

 

Επειδή η μαγιονέζα αυτή δεν έχει καθόλου συντηρητικά, διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 3-4 μέρες.

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης

 

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *