Εάν είστε έτοιμοι για μία μεξικάνικη βραδιά στο σπίτι, αλλά δεν θέλετε να φάτε τορτίγες ή επιθυμείτε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, αυτά τα διαφορετικά μεξικάνικα τάκος είναι ιδανικά.
Υλικά:
4 γλυκοπατάτες
Για τον κιμά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας (βιολογική, χωρίς ζάχαρη)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά (ό,τι χρώμα θέλετε) κομμένη σε λωρίδες
1 κουτ. γλυκού καυτερό πιπέρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Για το γουακαμόλε:
2 ώριμα αβοκάντο
χυμός από 1 λεμόνι
Αλατοπίπερο
λίγος κόλιανδρος
Εκτέλεση:
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τις αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο και τις βάζουμε στον φούρνο για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τον κιμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Βάζουμε μέσα τις πιπεριές και τον πελτέ ντομάτας. Βάζουμε και το καυτερό πιπέρι και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί δεν θέλουμε να έχει πολλά υγρά ο κιμάς.
Για να φτιάξουμε το γουακαμόλε χτυπάμε τα αβοκάντο με το λεμόνι.
Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Στη συνέχεια στήνουμε το πιάτο μας.
Κόβουμε μία γλυκοπατάτα κάθετα, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από τον κιμά και μία κουταλιά από το γουακαμόλε και σερβίρουμε.
Θα έχουμε 4 μερίδες.