Τα μπισκότα με σοκολάτα είναι πάντα ωραία, αλλά είναι ωραίο να έχουμε και άλλες γεύσεις. Το μύρτιλο και το καρύδι, εκτός ότι αποτελούν πολύ θρεπτικά τρόφιμα, δίνουν φρεσκάδα στα μπισκότα. Επιπλέον, δεν είναι τόσο γλυκά όσο αυτά της σοκολάτας. Εκμεταλλευτείτε την ζύμη για τα μπισκότα και έχοντάς την ως βάση πειραματιστείτε για να φτιάξετε τα μπισκότα που σας αρέσουν. Εγώ έβαλα μύρτιλο και καρύδι γιατί λατρεύω αυτόν τον λίγο ξινό και τραγανό συνδυασμό.
Υλικά:
2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
2 κουτ. σούπας λάδι
3 κουτ. σούπας μέλι
½ κουτ. του γλυκού βανίλια
½ κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
λίγο αλάτι
1 αβγό
½ φλιτζ. μύρτιλο
½ φλιτζ. καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά στο μίξερ (ή στο χέρι) και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα, τα μύρτιλα και το καρύδι και ανακατεύουμε με το χέρι.
Σε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα και με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές από το μείγμα, αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 8-9 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Θα έχετε 12 μπισκότα.