Οι παραδοσιακές καριόκες είναι ένα γλυκό που αγαπούν όλοι. Από τη μία έχει την σοκολάτα και από την άλλη τους τραγανούς ξηρούς καρπούς. Σκέφτηκα, λοιπόν, να κάνω μία paleo εκδοχή τους χωρίς ζάχαρη. Δεν θα σας πάρει πάνω από 15 λεπτά για να τα ετοιμάσετε.
Υλικά:
1 φλιτζ. κακάο
1 φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο
2/3 φλιτζ. μέλι
½ κουτ. του γλυκού βανίλια
2/3 φλιτζ. ξηρούς καρπούς της επιλογής σας (είτε περασμένους λίγο στο μπλέντερ, είτε ολόκληρους)
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το λάδι καρύδας είτε σε μπεν μαρί, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι καρύδας, το κακάο και προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί για μάφιν τοποθετούμε χάρτινες θήκες μάφιν (ή σιλικόνης αν έχουμε).
Σε κάθε θήκη για μάφιν βάζουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από την σοκολάτα.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Θα έχουμε 12 καριόκες.
One comment
Κατερινα
Αντι λαδι καρυδας τι αλλο θα μπορουσα να βαλω