Αν δεν τρως σιτάρι και τα συναφή, το ψωμί σου λείπει πάρα πολύ. Ειδικά, όταν έχεις μπροστά σου ένα λαχταριστό κρόκο αβγό, τον οποίο δεν ξέρεις με ποιον τρόπο να τον μαζέψεις από το πιάτο. Μπορείς να βάλεις τέλος σε αυτό το μαρτύριο με αυτό το πανεύκολο ψωμί που δεν έχει καθόλου αλεύρι αλλά αλεύρι αμυγδάλου.

Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι η ποσότητα που θα καταναλώσετε. Επειδή έχει αλεύρι αμυγδάλου, καλό θα ήταν να μην φάτε περισσότερες από μία φέτα τη φορά γιατί μπορεί να σας πέσει λίγο βαρύ.

Υλικά:

2,5 φλιτζ, αλεύρι αμυγδάλου

1/2 κουτ. του γλυκού θαλασσινό αλάτι

1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

3 αβγά

1 κουτ. της σούπας μέλι

1/2 κουτ. του γλυκού μηλόξυδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ξύδι.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά, στα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μακρόστενο φορμάκι (20 εκ.) και βάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

2 comments

Reply

Καλημέρα σας κάνω διατροφή χωρίς γλουτένη και αγελαδινό προϊόντα και το site σας με ενδιαφέρει.

Reply

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο ασπράδια αυγού?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *