Οι λόγοι που πολλοί αποφεύγουν την «ρώσικη» είναι δύο. Ο πρώτος είναι ότι έχει μαγιονέζα και ο δεύτερος ότι έχει πατάτα. Σκέφτηκα λοιπόν, έναν τρόπο για να καταρρίψω και τους δύο αυτούς λόγος. Έτσι, χρησιμοποίησα σπιτική μαγιονέζα και γλυκοπατάτα.

Για την μαγιονέζα τα έχουμε ξαναπεί. Η σπιτική με ελαιόλαδο, καμία σχέση δεν έχει με αυτή που βρίσκετε στο εμπόριο. Και η διαδικασία για να την φτιάξετε δεν είναι όσο δύσκολη νομίζετε.

(Δείτε όλη τη συνταγή για μαγιονέζα εδώ)

Εκτός από τα υλικά για τη μαγιονέζα, θα χρειαστείτε:

Υλικά:

1 γλυκοπατάτα

3 μέτρια καρότα

½ φλιτζ. αρακά

10 αγγουράκια τουρσί

2 κουτ. σούπας κάπαρη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε την γλυκοπατάτα και τα καρότα και τα βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή, αν και θέλουμε να μαλακώσουν, δεν πρέπει να τα αφήσουμε να βράσουν πολύ.

Παράλληλα, βράζουμε τον αρακά για 15 λεπτά.

Αφήνουμε τα καρότα και την γλυκοπατάτα να κρυώσουν και στη συνέχεια τα κόβουμε σε κυβάκια.

Κόβουμε και τα αγγουράκια τουρσί.

Έχουμε έτοιμη την σπιτική μας μαγιονέζα, οπότε βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μαζί με τη μαγιονέζα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Τρίβουμε λίγο πιπέρι από πάνω και σερβίρουμε.

Πολλοί βάζουν μέσα στην «ρώσικη» αβγά βραστά, κοτόπουλο που έχει μείνει ή καλαμπόκι!

Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιανέλλης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *