Από πάνω σοκολάτα και στο βάθος μία τραγανή έκπληξη. Αυτό το γλυκό χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία και πολύ λίγη ώρα στο ψυγείο.
Υλικά:
Για την κρέμα σοκολάτας:
400ml γάλα καρύδας
250 γρ. σοκολάτα (70% και πάνω κακάο)
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. του γλυκού λάδι καρύδας
Για τη βάση:
1/2 φλιτζ. φουντούκια
1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας (λιωμένο)
1 κουτ. σούπας κακάο
4 χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες μέσα σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν και τους βάζουμε στο μούλτι μαζί με όλα τα υλικά για την βάση.
Χτυπάμε καλά.
Παίρνουμε 4 ποτήρια και βάζουμε το μείγμα της βάσης και το πιέζουμε λίγο με το χέρι μας ή με ένα κουτάλι.
Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα σοκολάτας .
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει το βγάζουμε από την φωτιά (μπορεί να σας φανεί λίγο αραιό, αλλά μόλις κρυώσει θα πήξει).
Βγάζουμε από την φωτιά και τοποθετούμε την σοκολάτα στα ποτηράκια πάνω από την βάση.
Βάζουμε στο ψυγεία και αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.
Θα έχουμε 4 μερίδες.