Το τρουφάκι ήταν το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων και τώρα κάνει την επιστροφή του σε μία πιο clean εκδοχή. Χωρίς ζάχαρη και αλεύρι, αλλά με πολλή γεύση!
Υλικά:
200 γρ. φουντούκι τριμμένο
100 γρ. φουντούκια ολόκληρα
300 γρ. χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι)
5 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το φουντούκι καλά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, ίσα ίσα να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και τους ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το κακάο και το μέλι.
Αφού έχουμε ανακατέψει καλά το μείγμα, ρίχνουμε στο τέλος τα 100 γραμμάρια φουντούκια, ώστε να χτυπηθούν λίγο.
Παίρνουμε το μείγμα και το κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας, ώστε να γίνουν σαν τρουφάκια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν στο ψυγείο και τα σερβίρουμε.
Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε και λίγο κακάο.
Θα έχετε 12 τρουφάκια.
Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης