Ποιος είπε ότι μπορείς να φτιάξεις ψωμί μόνο με συμβατικό αλεύρι; Συνταγές για ψωμάκια θα βρείτε πολλές και αυτή είναι μόνο μία από αυτές.
Υλικά:
1 φλιτζ. άμυλο ταπιόκας
½ φλιτζ. αλεύρι καρύδας
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
½ φλιτζ. ζεστό νερό
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 αβγό χτυπημένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό και το αβγό.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει πιο σφιχτή υφή.
Με τα χέρια ή με ένα μεγάλό κουτάλι κάνουμε το μείγμα, περίπου 10 μπαλάκια και τα ακουμπάμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Συμβουλή:
Τα ψωμάκια αυτά τρώγονται καλύτερα ζεστά. Φυσικά, μπορείτε να τα απολαύσετε και την επόμενη ημέρα, αλλά λόγω της σύστασης του άμυλου ταπιόκας, θα παρατηρήσετε ότι ζεστά τρώγονται καλύτερα!
Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης
One comment
Vicky
Τα έχω κάνει τυροπιτάκια, λουλανοπιτακια και με κομμάτια σοκολάτας και έχουν βγει τέλεια! Ακόμα και την επόμενη ημέρα!