Ο συνδυασμός πορτοκάλι με σοκολάτα είναι μαγικός. Η γλυκιά σοκολάτα συναντά την λίγο πικρή γεύση που αφήνει το πορτοκάλι και το αποτέλεσμα είναι μία πολύ αρωματική μους.
Υλικά:
400ml γάλα καρύδας
250 γρ. σοκολάτα (70% και πάνω κακάο)
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. του γλυκού λάδι καρύδας
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα σοκολάτας .
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει το βγάζουμε από την φωτιά (μπορεί να σας φανεί λίγο αραιό, αλλά μόλις κρυώσει θα πήξει).
Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε από την φωτιά και τοποθετούμε την σοκολάτα σε ποτηράκια ή μπολάκια.
Βάζουμε στο ψυγεία και αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.
Θα έχουμε 4 μερίδες.