Μην βλέπετε την συνταγή που είναι μεγάλη και τρομοκρατείστε! Στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί. Ναι, έχει πολλά υλικά, αλλά μόλις τα βάλετε όλα στην κουζίνα σας, θα το φτιάξετε πανεύκολα. Και πραγματικά αξίζει.
Υλικά:
1,5 φλιτζ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και κομμένους με μικρά κομμάτια
1/3 φλιτζ. νερό
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 φλιτ. λάδι καρύδας
1,5 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
½ φλιτζ. κακάο ωμό
1/2 φλιτζ, μέλι
3 αβγά
1 κουτ. γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζ. καρύδια θρυμματισμένα σε χοντρά κομμάτια
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα στρογγυλό ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τους ψιλοκομμένους χουρμάδες και τους τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βγάζει το νερό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα την σόδα. Θα δείτε ότι θα αρχίσει να αφρίζει. Ανακατεύουμε, βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά, ρίχνουμε το μέλι και το λάδι καρύδας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο και την βανίλια και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τους χουρμάδες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να «δέσει» ωραία το μείγμα και στο τέλος, ρίχνουμε και τα αβγά με το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε και τα καρύδια και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας.
One comment
Δαφνη
Ποση ωρα ψηνουμε το Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με καρύδια; Μπορω να μην βαλω καρυδια;