Θυμάστε αυτή την ωραία κρέμα που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά; Αυτή που βάζαμε μπόλικη κανέλα από πάνω και προσπαθούσαμε με το κουτάλι να μαζέψουμε ό,τι είχε μείνει στο μπολάκι με το κουτάλι. Αυτή την εικόνα είχα στο μυαλό μου όταν έφτιαχνα την συγκεκριμένη κρέμα και λίγες ώρες αργότερα ήμουν με το κουτάλι πάνω από το μπολάκι και έκανα ακριβώς αυτό!
Υλικά:
4 κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκας
4 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας
2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού βανίλια
λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα αμυγδάλου (ή καρύδας) και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το γάλα αρχίζει να ζεσταίνεται (προσοχή δεν θέλουμε να βράσει), κοσκινίζουμε το άμυλο ταπιόκας και ανακατεύουμε καλά, ώστε να μην σβολιάσει. Βάζουμε μέσα το μέλι, το λάδι καρύδας και την βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά. Στα, περίπου 5-7 λεπτά, το μείγμα θα αρχίζει να πήζει.
Το βάζουμε σε μικρά μπολάκια ή ποτηράκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
One comment
Μικα
Καλησπέρα,
Πώς αντικαθιστώ το αμυλο ταπιοκας