Το κοτόπουλο γίνεται σούπα μυρωδάτη και απολαυστική με ρίζες από την Ασία. Αντιμετωπίστε το κρύο με αυτή την πανεύκολη συνταγή.
Υλικά:
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μία χούφτα κόλιανδρος ψιλοκομμένος
300 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα καθαρισμένα και κομμένα
700 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο, κομμένο σε μπουκίτσες
1 κουτ. σούπας κάρυ
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1/2 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
1/4 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
400ml γάλα καρύδας
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε καρέ (προαιρετικά)
1/2 φλιτζ. ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το γάλα καρύδας και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μικρό μπολάκι αναμειγνύουμε τον πελτέ, το κύμινο, το κάρυ και το κόκκινο πιπέρι και το βάζουμε στην σούπα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και την γλυκοπατάτα, βάζουμε ελάχιστο αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην φωτιά για 20 περίπου λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβρίρουμε.