Για τον κουρκουμά έχουμε ακούσει πολλά. Βοηθάει στο αδυνάτισμα, έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στον μεταβολισμό. Κάποιοι λένε ότι κάνει θαύματα, άλλοι είναι πιο σκεπτικοί. Εγώ για να είμαι ειλικρινής βρίσκομαι κάπου στη μέση. Παρ’ ολ’ αυτά, αφού δεν έχει έντονη γεύση (καθόλου γεύση θα έλεγα) και δίνει ωραίο χρώμα στο φαγητό, τον βάζω σχεδόν σε όλες τι συνταγές με την λογική ότι δεν έχω και τίποτα να χάσω. Η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα πόσο ωραίος μπορεί να είναι ο κουρκουμάς είναι όταν δοκίμασα αυτό το latte με γάλα αμυγδάλου.
Υλικά:
1 ρίζα κουρκουμά (ή 2 κουτ. σούπας κουρκουμά σκόνη)
2,5 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
1 κουτ. σούπας μέλι
1 ξυλαράκι κανέλλας
λίγο τζίντζερ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις το μείγμα αρχίζει να κοχλάζει ελαφρά, χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Το βγάζουμε από την φωτιά, το σουρώνουμε και σερβίρουμε.
Θα έχουμε 2 φλιτζάνια.
2 comments