Δεν είναι μόνο όμορφο, είναι και γευστικό. Αυτό το διπλό κέικ με κρέμα και φράουλες δεν θα μείνει στο ψυγείο για περισσότερες από μία ημέρα, ειδικά, αν σας αρέσουν τα “λευκά” γλυκά (όπως τα αποκαλώ εγώ). Επιπλέον, σε αντίθεση με τα γλυκά που έχουν αλεύρι αμυγδάλου, το συγκεκριμένο που έχει ούτε ένα φλιτζάνι αλεύρι καρύδας είναι και πολύ οικονομικό.

Υλικά:

Για το κέικ:

3/4 φλιτζ. αλεύρι καρύδας

1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

7 αβγά

1/2 φλιτζ. λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)

1/2 φλιτζ. μέλι

1 κουτ. σούπας βανίλια

6-7 φράουλες

λίγα μύρτιλα για την διακόσμηση

Για την κρέμα:

400ml κρέμα καρύδας (coconut cream) – θα την βρείτε ακόμα και σε σούπερ μάρκετ- την οποία έχετε αφήσει από το βράδυ στο ψυγείο

2 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. γλυκού βανίλια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά, το μέλι, το λάδι και την βανίλια. Σιγά σιγά, προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι καρύδας και την μαγειρική σόδα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, λαδώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο (10-12 εκατοστά) και το βάζουμε το μισό μείγμα μέσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από μέσα. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Επαναλαμβάνουμε και για το υπόλοιπο μισό μείγμα, είτε σε δεύτερη φόρμα, είτε χρησιμοποιώντας την ίδια. (Εγώ είχα μόνο μία και το έκανα σε δύο δόσεις).

Όσο κρυώνουν τα κέικ μας, χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την κρέμα βανίλια, μέχρι να αφρατέψει η κρέμα.

Τοποθετούμε το ένα κομμάτι κέικ σε μία πιατέλα και με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το πάνω μέρος ώστε να το “ισιώσουμε”. Απλώνουμε λίγη από την κρέμα, τοποθετούμε τις φράουλες που τις έχουμε κόψει κάθετα, λίγη ακόμα κρέμα και από πάνω στερεώνουμε το δεύτερο κομμάτι κέικ. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και διακοσμούμε με φράουλες και μύρτιλα στην κορυφή.

One comment

Reply

Υπέροχες συνταγές μπράβο σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *