Δεν είναι η πρώτη ζύμη για πίτσα που κάνω, αλλά αυτή την φορά κατάφερα να την εξελίξω. Έτσι, είπα να αλλάξω λίγο τα υλικά, να προσθέσω μερικά πιο ιδιαίτερα υλικά, όπως λίγη σκόνη σκόρδου και μυρωδικά, και να δοκιμάσω να την αλλάξω. Το εγχείρημα πέτυχε, οπότε θεωρώ σωστό να την μοιραστώ και μαζί σας.
Υλικά:
1/2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
3/4 φλιτζ. άμυλο ταπιόκα (+ λίγο ακόμα για να πασπαλίσετε όταν ανοίγετε τη ζύμη)
6-7 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας
1 αβγό
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
λίγο αλάτι
1/3 φλιτζ. ζεστό νερό
1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, την ταπιόκα και 3 κουταλιές σούπας από το αλεύρι καρύδας και προσθέτουμε σιγά σιγά, το ζεστό νερό, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός και ρίχνουμε και το αβγό αφού το έχουμε χτυπήσει. Βάζουμε το σκόρδο, το αλάτι και άλλα μυρωδικά αν επιθυμούμε (όπως αποξηραμένη ρίγανη ή βασιλικό) και το υπόλοιπο αλεύρι καρύδας μέχρι το ζυμάρι μας ναι μεν να κολλάει, αλλά να μπορεί να ξεκολλήσει από το μπολ.
Πάνω στην λαδόκολλα πασπαλίζουμε λίγη ταπιόκα, τοποθετούμε το ζυμάρι και με έναν πλάτη ή με τα χέρια μας το απλώνουμε δημιουργώντας μία στρογγυλή βάση για πίτσα, ανάλογα με το πόσο παχιά ή λεπτή θέλουμε την ζύμη.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος.
*Ανάλογα με τα υλικά που θέλετε να βάλετε πάνω στην πίτσα, μπορείτε να την ψήσετε για 12 λεπτά, να βάλετε τα υλικά που επιθυμείτε και να την βάλετε πάλι στον φούρνο για 3 ακόμα λεπτά.