Μία μέρα, εκεί που καθόμουν στον καναπέ μου και σκεφτόμουν πόσο πολύ θα ήθελα κάτι γλυκό, άρχισα να σκέφτομαι συνδυασμούς υλικών για να δημιουργήσω κάτι καινούριο. Σίγουρα θα έπρεπε να έχει σοκολάτα, αλλά να μην είναι ολόκληρο σοκολατένιο, να μην είναι ούτε μπισκότο, ούτε μάφιν και να είναι πιο ζουμερό από κέικ. Χμμμ… Έβαλα λίγο από το ένα υλικό, έβγαλα λίγο από το άλλο και τσουπ γεννήθηκε αυτό το υγρό, σοκολαχταριστό κέικ.
Υλικά:
1 αβγό + 1 κρόκο
½ φλιτζ. λάδι καρύδας
1/3 φλιτζ. μέλι (ή ½ φλιτζ. ζάχαρη καρύδας)
2 κουτ. σούπας απόσταγμα βανίλιας (ή σκόνη βανίλια)
2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
¼ φλιτζ. άμυλο ταπιόκας
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
Λίγο αλάτι
½ φλιτζ. σοκολάτα 85% κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψάκι 20 x 20 εκ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το μέλι και το λάδι καρύδας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, την ταπιόκα, τη βανίλια, τη σόδα και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στο τέλος βάζουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.
Ρίχνουμε το μείγμα στα ταψάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να έχει ψηθεί και στο κέντρο.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να λιώσουμε λίγη σοκολάτα ή να ζεστάνουμε σε ένα κατσαρολάκι μισό φλιτζάνι γάλα καρύδας, 1 κουτ. σούπας κακάο και ½ κουτ. σούπας μέλι και να ρίξουμε πάνω από το κέικ την ζεστή σοκολάτα.