Είναι η εποχή που βγαίνουν τα μύρτιλλα. Γιατί, ναι, δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικής ποιότητας μύρτιλλα. Οπότε, ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να μπουν και σε ένα ωραιότατο κέικ. Όσο ωραία και θρεπτικά να είναι, όμως, δεν έχουν τόσο έντονη γεύση και εκεί έρχεται η μπανάνα για να αρωτματίσει το κέικ και να το δώσει την χαρακτηριστική της γεύση. Εμένα μου ταίριαξαν πολύ αυτά τα δύο φρούτα, εύχομαι και σε εσάς το ίδιο!
Υλικά:
2 αβγά
1/3 φλιτζ. αμυγδαλοβούτυρο (ή ταχίνι)
1/3 φλιτζ. μπανάνα αλεσμένη στο μούλτι (περίπου 1 μπανάνα μεγάλη)
¼ φλιτζ. μέλι
1 κουτ. γλυκού βανίλια
1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
1 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 φλιτζ. μύρτιλλα παγωμένα
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψάκι 20 x 20 εκ.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά, το μέλι, τη βανίλια, τη σόδα, την κανέλα και την αλεσμένη μπανάνα. Στη συνέχεια βάζουμε το αμυγδαλοβούτυρο και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στο τέλος βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ, ρίχνουμε τα μύρτιλλα και τα ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στα ταψάκι και ψήνουμε για30 λεπτά, μέχρι να έχει ψηθεί και στο κέντρο.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.