Μερικά υλικά στην Ελλάδα, όπως είναι η κολοκύθα και η γλυκοπατάτα, δεν τα έχουμε συνηθίσει στην κουζίνα. Ευτυχώς, με τον καιρό έχουν αρχίσει να μπαίνουν όλο και περισσότερο στην διατροφή μας, τόσο σε αλμυρά, όσο και γλυκά.
Μιας και είναι η εποχή της, λοιπόν, είπα να μετατρέψω την κολοκύθα σε μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας. Η κολοκύθα, πέρα από τα θρεπτικά της συστατικά δίνει στα μπισκότα μία ζουμερή υφή, η οποία σε συνδυασμό με την σοκολάτα έρχεται και «δένει» μοναδικά. Θα το καταλάβετε σε κάθε σας μπουκιά.
Υλικά:
1 αβγό
1/3 φλιτζ. αμυγδαλοβούτυρο (ή φουντουκοβούτυρο) – μπορείτε να βάλετε ακόμα και ταχίνι
1/2 φλιτζ. κολοκύθα βρασμένη και περασμένη στο multi ώστε να γίνει πουρές
1/2 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
2 κουτ. γλυκού βανίλια
2 1/3 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
λίγο αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζ, σοκολάτα 85% κακάο κομμένη σε κομματάκια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και σε μία λαμαρίνα βάζουμε μία λαδόκολλα (ή 2 λαμαρίνες αν κάνουμε τα μπισκότα πιο μικρά).
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αβγό, το αμυγδαλοβούτυρο, τον πουρέ κολοκύθας, την ζάχαρη καρύδας και την βανίλια. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε σιγά σιγά, το αλεύρι αμυγδάλου, το αλάτι, την κανέλα, τη σόδα και το μοσχοκάρυδο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία κουτάλα και ενσωματώνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.
Με ένα μικρό κουτάλι τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα (θα σας βγουν είτε 24 μικρά μπισκότα, είτε 12 μεγαλύτερα).
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά και δαγκώνουμε!
One comment