Να τι συμβαίνει με τα brownies. Υπάρχουν τόσο πολλές συνταγές που όρεξη να έχεις να τις φτιάχνεις. Αυτό είναι φυσικά καλό, γιατί ως γνωστόν ευκαιρίες ψάχνουμε για να τρώμε σοκολατένια γλυκά. Αυτά τα brownies πέρα από το γεγονός ότι έχουν αλεύρι καρύδας, ένα εξαιρετικά φτηνό υλικό, βγαίνουν πολύ ζουμερά, χωρίς να λιγώνουν.
Προσωπικά, τα σέρβιρα με μια ιδέα φυστικοβούτυρο, αλλά μπορείτε να βάλετε είτε λιωμένη σοκολάτα, λίγα φρέσκα φρούτα ή και τίποτα.
Σε κάθε περίπτωση, θα τα απολαύσετε!
Υλικά:
½ φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο
½ φλιτζ. μέλι
3 αβγά
½ φλιτζ. αλεύρι καρύδας
¼ φλιτζ. κακάο
½ φλιτζ. σοκολάτα 85% κομμένη σε κομματάκια
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 18-20 εκ.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το μέλι.
Σιγά σιγά βάζουμε μέσα το αλεύρι καρύδας, το κακάο και το αλάτι.
Ενσωματώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε 30-35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει μία οδοντογλυφίδα καθαρή από τα brownies.
Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.
One comment
Fani
Καλημέρα…Συγχαρητήρια για τις συνταγές σας…Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι καρύδας με κάποιο άλλο…