Η ψητή κολοκύθα είναι ένα πολύ εύκολο πιάτο και, ταυτόχρονα, εντυπωσιακό. Αν και μπορείτε να την φάτε σκέτη, η κολοκύθα γίνεται ακόμα καλύτερη με λίγο κιμά από πάνω ή με οποιοδήποτε κρέας σας έχει μείνει στο σπίτι!

Όποιος εκτιμά την ήπια και γλυκιά γεύση της κολοκύθας θα εντυπωσιαστεί με τους διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να την σερβίρει. Ακόμα και εκείνοι, όμως, που βρίσκουν κάπως flat τη γεύση της θα εντυπωσιαστούν με το πόσο την απογειώνει ο κιμάς ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που μπορεί να μπει από πάνω.

IMG_5771

Προσωπικά, δεν τρώω γαλακτοκομικά, αλλά αν εσείς τρώτε, μπορείτε να βάλετε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και να την βάλετε για 5 λεπτά στον φούρνο για να λιώσει.

Ας ξεκινήσουμε τη μαγειρική!

Υλικά:

2 κολοκύθες (butternut squash) κομμένες στη μέση κάθετα

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Για τον κιμά:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κουτ. σούπας πελτέ  ντομάτας (βιολογική, χωρίς ζάχαρη)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά (ό,τι χρώμα θέλετε) κομμένη σε λωρίδες (προαιρετικά)

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια από τις κολοκύθες και απλώνουμε πάνω το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Τοποθετούμε τα 4 κομμάτια κολοκύθας στο ταψί, με την ψίχα να κοιτάζει προς τα κάτω και την φλούδα προς τα πάνω.

Ψήνουμε για 30- 35 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρή είναι η κολοκύθα.

Όσο η κολοκύθα ψήνεται, βάζουμε στην φωτιά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μία κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τον κιμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Βάζουμε μέσα τις πιπεριές και τον πελτέ ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί δεν θέλουμε να έχει πολλά υγρά ο κιμάς.

Μόλι η κολοκύθα μας είναι έτοιμη, την βγάζουμε από τον φούρνο και με ένα πιρούνι την “σκάβουμε” για να βγει η ψίχα και ρίχνουμε από πάνω τον κιμά.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

IMG_5778

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *