Τα κλασικά τσιπς είναι από πατάτα, αλλά τι μας εμποδίζει να φτιάξουμε τσιπς και από άλλα λαχανικά και μάλιστα πιο υγιεινά;
Το παντζάρι έχει μία φυσική γλυκιά γεύση που ταιριάζει απόλυτα με το αλάτι, χωρίς να είναι βαριά. Στο ψήσιμο, θα παρατηρήσετε ότι το παντζάρι όταν ψηθεί, παίρνει ένα μαύρο χρώμα. Μην ανησυχείτε, δεν έχουν καεί! Μπορεί να σας θυμίζουν λίγο ποτ πουρί, αλλά πιστέψτε με είναι πάρα πολύ νόστιμα!
Υλικά:
3 παντζάρια ωμά καθαρισμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
Με ένα μαντολίνο κόβουμε το παντζάρι σε λεπτές φέτες (ή με ένα κοφτερό μαχαίρι). Είναι σημαντικό οι φέτες να είναι λεπτές και να έχουν το ίδιο πάχος.
Στρώνουμε τις φέτες από τα παντζάρια πάνω στην λαδόκολλα και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
Πασπαλίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε!