Ο εύκολος τρόπος να αντικαταστήσεις το ψωμί στο πρωινό σου.
Η πιο συχνή ερώτηση που μου κάνεις όποιος μαθαίνει την διατροφή που ακολουθώ είναι ῞τι να φάω για πρωινό῞; Ακόμα κι εγώ που λατρεύω τα αβγά, δεν μπορώ να πω ότι θα άντεχα να τρώω κάθε μέρα…
Μία καλή εναλλακτική είναι το τοστ γλυκοπατάτας. Το τοστ γλυκοπατάτας δεν είναι τίποτε παραπάνω από φέτες γλυκοπατάτας ψημένες στο φούρνο και γαρνιρισμένες με ό,τι μπορείς να φανταστείς.
Το καλό με το τοστ γλυκοπατάτας, εκτός ότι είναι πανεύκολο να το φτιάξεις (20 λεπτά στον φούρνο αρκούν) είναι ότι μπορείς να βάλεις από πάνω ό,τι θέλεις (και γλυκό και αλμυρό), με αποτέλεσμα να είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του ψωμιού!
Για το τοστ θα χρειαστείς μία γλυκοπατάτα και ελάχιστο ελαιόλαδο.
Την καθαρίζεις και την κόβεις κάθετα σε φέτες.
Απλώνεις τις φέτες σε μία λαδόκολλα, αλείφεις με ελάχιστον ελαιόλαδο και ψήνεις για 20 λεπτά σε προσθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.
Για την γαρνιτούρα, τι να πω… Παιδιά, ό,τι σας αρέσει!
Φυσικά, ο πιο αγαπημένος μου αλμυρός συνδυασμός είναι αβγό με αβοκάντο ή σκέτο αβοκάντο.
Στους γλυκούς συνδυασμούς, μπανάνα, μέλι και φυστικοβούτυρο είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μου ή ακόμα και σκέτη μπανάνα με μέλι και κανέλα.
Φράουλες με μέλι.
Μήλο και κανέλα.
Οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί, οπότε αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε με βάση την γλυκοπατάτα!
Καλή απόλαυση!