Θα μπορούσα να δώσω πολλά ονόματα στα συγκεκριμένα μπισκότα. Είναι σοκολατένια, έχουν ταχίνι που τους δίνει μία κρεμώδη υφή, αλλά χωρίς να νιώθεις έντονα την γεύση και μπορούν να γίνουν μαλακά ή τραγανά, ανάλογα πόσο θα τα ψήσεις.
Όποια περιγραφή και να δώσω, όμως, η ουσία είναι ότι είναι πάρα πολύ γευστικά και οικονομικά, αφού τα υλικά τους δεν είναι ακριβά, όπως συχνά είναι αντίστοιχα υγιεινά μπισκότα.
Υλικά:
1 αβγό + 1 κρόκος
2/3 φλιτζ. ταχίνι
1/3 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
¼φλιτζ. μέλι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζ. αλεύρι καρύδας
¼φλιτζ. άμυλο ταπιόκας
½κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας (85% κακάο)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας, το μέλι και την βανίλια.
Ενσωματώνουμε το ταχίνι και συνεχίζουμε καλά το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε την ταπιόκα και το αλεύρι καρύδας, μαζί με τη μαγειρική σόδα.
Βάζουμε το αλάτι και με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Τοποθετούμε το μπολ με το μείγμα για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Με ένα κουτάλι βάζουμε τα μπισκότα πάνω στη λαδόκολλα, ώστε να απέχουν μεταξύ τους και ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. (Αν τα θέλουμε τραγανά, τα ψήνουμε 1-2 λεπτά ακόμα).
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα φάμε!
One comment
Θεοφανία Μπουχούτσου
Τα 2/3 φλ. ταχίνι, πόσα γραμμάρια είναι, παρακαλώ;