Καλοκαίρι σημαίνει παγωτό, κι τούτο εδώ το μπλογκ που έχει τις πιο εύκολες, υγιεινές και νόστιμες συνταγές δεν θα μπορούσε να μην έχει το διάσημο μπανανοπαγωτό. Αυτό που στο εξωτερικό αποκαλούν nice-cream. Εδώ πάλι, επειδή όλα τα φαγητά μας φαίνονται καλά, θα το πω «μπανανοπαγωτό».
Το συγκεκριμένο, έχει μόνο 3 υλικά (κανένα από αυτά δεν είναι ζάχαρη), και για να το φτιάξεις δεν χρειάζεται να έχεις ούτε παγωτομηχανή, ούτε και μαγικές ικανότητες στην κουζίνα! Όρεξη να έχεις μόνο για να το φας!
Ας δούμε πώς γίνεται!
Υλικά:
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες που έχουμε αφήσει στην κατάψυξη τουλάχιστον 1 μέρα (κομμένες σε ροδέλες)*
2 κουτ. σούπας κακάο ωμό
4 κουτ. σούπας γάλα αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τις παγωμένες μπανάνες και όλα τα υλικά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.
Μπορεί να χρειαστεί να σταματήσουμε κάποια στιγμή το χτύπημα και με μία σπάτουλα να ανακατέψουμε το μείγμα που έχει μείνει στις άκρες.
Μόλις το μείγμα είναι κρεμώδες, το βάζουμε σε ένα τάπερ, το οποίο κλείνουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλό είναι να το καταναλώσουμε αμέσως!
*Το καλοκαίρι, που οι μπανάνες ωριμάζουν πιο σύντομα, μην τις αφήνετε να χαλάσουν! Κόψτε τις, βάλτε τις σε σακουλάκια και αποθηκεύστε τις στην κατάψυξη ώστε να γίνουν παγωτό!