Ένα τέλειο ντιπ για κάθε περίσταση!
Αν έχεις δει τα στόριζ μου στο Instagram θα έχεις παρατηρήσει ότι μου αρέσει πολύ να έρχεται κόσμος σπίτι. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα έχω κάτι πρόχειρο στο ψυγείο για να φτιάξω.
Ένα από τα σταθερά συνοδευτικά μου, όταν έχω κόσμο είναι το χούμους. Βράζω τα ρεβίθια μια μέρα που έχω χρόνο, χωρίζω την ποσότητα σε τάπερ (βάζοντας τα ρεβίθια και καλύπτοντάς τα με το νερό που έχουν βράσει) και τα φυλάω στην κατάψυξη. Έτσι, όταν έχω καλεσμένους, τα βγάζω το πρωί από την κατάψυξη και τα κάνω χούμους.
Το καλό με το χούμους είναι ότι μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Από το κλασικό, μέχρι εκείνο με το παντζάρι, το χούμους δεν το βαριέται ποτέ κανείς.
Επιπλέον, αν δεν βάλεις σκόρδο μέσα, είναι ιδανικό και για παιδικά πάρτι, μαζί με αγγουράκια και καροτάκια.
Σε αυτή τη συνταγή αποφάσισα να το εμπλουτίσω με ψητή πιπεριά. Η πιπεριά, πέρα από το χρώμα και το άρωμα δίνει και μία καπνιστή αίσθηση στο χούμους.
Υλικά:
1,5 φλιτζ. βρασμένα ρεβίθια
3 κόκκινες πιπεριές κέρατο
4 κουτ. σούπας νερό (από τα βρασμένα ρεβύθια)
1 κουτ. γλυκού ταχίνι
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο της πιπεριάς
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε τις πιπεριές για 30- 35 λεπτά, αφού τις έχουμε περάσει ελαφρά με ελαιόλαδο.
Όσο είναι ακόμα ζεστές, προσεκτικά αφαιρούμε την φλούδα και τα σπόρια μέσα από την πιπεριά.
Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι, βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα μας.
Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό ανάλογα με το πόσο πηχτό ή πόσο αραιό προτιμάμε το χούμους!
Διατηρείται στο ψυγείο (κλεισμένο σε τάπερ) πέντε μέρες.