Να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα και να ευχαριστηθούν τα μικρά παιδιά μπισκότα!
Θα το ξαναπώ!
Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου. Έρχονται φίλοι και συγγενείς από το εξωτερικό. Μαζευόμαστε οικογενειακώς. Ψήνουμε μελομακάρονα και βασιλόπιτες και γενικώς μαγειρεύουμε και τρώμε!
Πέρα από τα μελομακάρονα που σας έφτιαξα πριν λίγο καιρό και τα αγαπήσατε, σκέφτηκα ότι μερικά μπισκότα θα έρθουν να συμπληρώσουν το πνεύμα των εορτών! Πρόκειται για μια περίοδο που όλοι θα φάμε το κάτι παραπάνω, οπότε γιατί να μην έχουμε υπόψη μας μερικές πιο υγιεινές εκδοχές γλυκών;
Έτσι, γεννήθηκαν αυτά τα μελένια μπισκότα με κανέλα και σταφίδες!
Υλικά:
1 αβγό + 1 κρόκος
2/3 φλιτζ. ταχίνι
1/3 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
¼ φλιτζ. μέλι (ή να μην βάλετε καθόλου ζάχαρη καρύδας και να βάλετε 1/3 φλιτζ. μέλι)
1/3 φλιτζ. αλεύρι καρύδας
¼ φλιτζ. άμυλο ταπιόκας
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζ. σταφίδες
1 κουτ. σούπας κανέλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας, την κανέλα και το μέλι.
Ενσωματώνουμε το ταχίνι και συνεχίζουμε καλά το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε την ταπιόκα και το αλεύρι καρύδας, μαζί με τη μαγειρική σόδα.
Βάζουμε το αλάτι και με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε τις σταφίδες.
Τοποθετούμε το μπολ με το μείγμα για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας βάζουμε τα μπισκότα πάνω στη λαδόκολλα σε μπαλάκια, ώστε να απέχουν μεταξύ τους και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα φάμε!