Μονάχα με φυσικά γλυκαντικά!
Είστε κι εσείς από εκείνους που αγαπάτε τα μπανανοκέικ;;; Γιατί, αν με παρακολουθείτε θα δείτε ότι στο μπλογκ μου, τα μπανανόψωμα και μπανανοκέικ έχουν την τιμητική τους, είτε με σοκολάτα, είτε χωρίς!
Αυτή η συνταγή, όμως, ξεχωρίζει επειδή δεν έχει –φυσικά- επεξεργασμένη ζάχαρη, αλλά δεν έχει και καθόλου μέλι.
Από πού παίρνει την γλύκα του;; Από τις ίδιες τις μπανάνες, που όταν είναι ώριμες βγάζουν μια άλλη γλύκα, αλλά και από τους χουρμάδες!
Οι χουρμάδες που λέτε είναι ένα μαγικό υλικό. Αν δεν τους έχετε εντάξει στη μαγειρική σας, ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε.
Το δικό μου μικρό μυστικό με τους χουρμάδες είναι ότι τους μουλιάζω σε βραστό νερό ώστε να βγάλουν την γλύκα τους, αλλά και να μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορώ να τους επεξεργαστώ στο μούλτι.
Προσοχή! Να αγοράσετε χουρμάδες αποξηραμένους, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη!
Θέλετε κι άλλες συνταγές με μπανάνα;;
Κέικ μπανάνας με κομματάκια σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη!
Μπανανόψωμο με κομματάκια σοκολάτας
Υλικά:
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες (ή 4 μεσαίες)
4 αβγά
1 ¾φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
½φλιτζ. άμυλο ταπιόκας
5 χουρμάδες
¼φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
½κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. σούπας κανέλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα 30 εκ.
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε βραστό νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε, αφαιρούμε το κουκούτσι και βάζουμε τους χουρμάδες μέσα στο multi, μαζί με τις μπανάνες.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά (μπορείτε να τα χτυπήσετε και μέσα στο multi μαζί με τις μπανάνες και τους χουρμάδες) και βάζουμε το μείγμα με την μπανάνα και τον χουρμά.
Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά (κάνουμε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα πριν το βγάλουμε).
6 comments
ΜΑΡΙΑΝΘΗ
Γειά σας..Θα μπορούσα αντί για αλεύρι αμυγδάλου να βάλω αλεύρι βρώμης?Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
admin
Δεν το έχω τεστάρει αλλά πιστεύω μπορείς. ΑΝ το κάνεις πες μου αν βγήκε!
Ηρώ
To δοκίμασα χθες με αλεύρι βρώμης και βγήκε εξαιρετικό. Μόνο η υφή ήταν λίγο διαφορετική συγκριτικά με το αποτέλεσμα που δίνει το αλεύρι αμυγδάλου. Το κέικ φούσκωσε περισσότερο και βγήκε λίγο πιο ψωμένιο και λιγότερο υγρό, αλλά ήταν γευστικότατο και αφράτο.
Ευγενία
Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι ρεβυθιου? Τυχαίνει να έχω ένα κιλό και δεν ξέρω που να το χρησιμοποιήσω
Sofia
Καλημέρα. Επειδή δεν βρίσκω άμυλο ταπιοκας,με τι μπορώ να το αντικαταστήσω;
Ευριδίκη
Γεια σας,το φλιτζάνι που χρησιμοποιούνται στην συνταγή πόσο γραμμάρια είναι;και η μπανάνες περίπου τα γραμμάρια πόσα είναι;