Μπουκιά και απόλαυση, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη!

Μικρές μπουκίτσες που θυμίζουν σοκολατάκια και είναι ιδανικές για κέρασμα ή απλά για να τσιμπάτε, όποτε νιώθετε ότι θέλετε κάτι γλυκό που δεν έχει πρόσθετη ζάχαρη.

Με βασικό γλυκαντικό τους χουρμάδες, αυτές οι μπουκίτσες θα γίνουν το αγαπημένο σας γλυκό σνακ!

Screen Shot 2021-04-23 at 12.23.22

Η συνταγή βγάζει περίπου 16 με 17 μπουκίτσες, ανάλογα πόσο μεγάλα κάνετε τα μπαλάκια, αλλά αν σας φαίνονται πολλές μπορείτε να κάνετε τη μισή δοσολογία (εγώ αυτό κάνω, αφού είμαστε μόνο δύο άτομα στο σπίτι- δεν μετράω το νέο μέλος…)

Ουσιαστικά, η μόνη ζάχαρη που έχει αυτή η συνταγή βρίσκεται στη σοκολάτα που χρησιμοποιούμε στην επικάλυψη και αυτός είναι ο λόγος που προτείνω να χρησιμοποιήσετε μία σοκολάτα με υψηλό ποσοστό σε κακάο. Να θυμάστε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό σε κακάο, τόσο χαμηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη!

Αν πάλι, το 85% σας φαίνεται πολύ πικρό, μπορείτε να βάλετε 70%!

Η συνταγή είναι πανεύκολη!

Screen Shot 2021-04-23 at 12.24.39

Υλικά:

10 βασιλικοί χουρμάδες

4 κουτ. σούπας βρώμη (gluten free αν θέλετε)

3/4 φλιτζ. φουντουκοβούτυρο (ή όποιο άλλο nut butter θέλετε)

1 κουτ. γλυκού κακάο ωμό (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

100 γρ. σοκολάτα 85% κακάο

1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε για 10 λεπτά τους χουρμάδες μέσα σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το κουκούτσι.

Βάζουμε τους χουρμάδες, την βρώμη και το φουντουκοβούτυρο σε ένα multi και χτυπάμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα. Αν βάλετε κακάο, το χτυπάτε κι αυτό με τα υπόλοιπα υλικά.

Με το μείγμα κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας και τα βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες περίπου (ή το βράδυ).

Λίγο πριν βγάλουμε τις μπουκίτσες μας από το ψυγείο, βάζουμε σε ένα μπολ την σοκολάτα σε κομματάκια και το λάδι καρύδας και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό. Το βγάζουμε, ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε για ακόμα μισό λεπτό.

Όταν λιώσει η σοκολάτα μας, ρίχνουμε μέσα μία μία τις μπουκίτσες για να καλυφθούν με σοκολάτα. Τι τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα και τις βάζουμε ψυγείο (ή κατάψυξη για πιο γρήγορα) μέχρι να παγώσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *