Κατάλληλα για παιδιά από 6 μηνών!
Μιας και μπήκα για τα καλά στη μητρότητα και όσο περνάει ο καιρός ανυπομονώ να μαγειρεύω κι εγώ στον μικρό τις συνταγές που έχω στο μπλογκ! Τις φτιάχνω ούτως ή άλλως με πολλή αγάπη για όλους εσάς και τις οικογένειές σας που δεν βλέπω την ώρα, να δοκιμάσει και ο δικός μου γιος όλα όσα φτιάχνω τόσο καιρό!
Συνταγές χωρίς καθόλου ζάχαρη ή μέλι, έχω πολλές στο μπλογκ, αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές! Κάπως έτσι, προέκυψαν αυτά τα μάφιν με μύρτιλο και μπανάνα! Πανεύκολα και, όπως όλες μου οι συνταγές, δεν χρειάζονται μίξερ!
Υλικά:
1 φλιτζ. Αλεύρι αμυγδάλου
3 μικρές ώριμες μπανάνες (ή 2 μεγάλες)
1 αβγό
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
½ φλιτζ. μύρτιλα
1 κουτ. σούπας κανέλα
2 κουτ. σούπας ταχίνι (ή αμυγδαλοβούτυρο)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε χάρτινες θήκες μέσα στο ταψί για μάφιν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε το αβγό και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλεύρι αμυγδάλου και στο τέλος ενσωματώνουμε και τα μύρτιλα.
Με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα στις θήκες, ώστε να καλύψει τα ¾.
Ψήνουμε για 14 με 16 λεπτά.
Θα έχουμε 10 μάφιν!
6 comments
Mika
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι αμυγδάλου με κάποιο άλλο αλεύρι πχ βρώμης ή ζεας?
Κατερίνα
Έχω και εγώ την ιδέα απορία. Εάν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε
Despina
Η μαγειρική σόδα μπορεί να αντικατασταθει;
Katerina Nanopoulou
Μπορείς να την παραλείψεις εντελώς, απλά δεν θα φουσκώσουν τόσο.
Βίκυ
Αντί για ταχίνι ή αμυγδαλοβούτυρο μπορούμε να βάλουμε κάτι άλλο? Πχ κανονικό βούτυρο ή φυστικοβουτυρο?