Τέλειο συνοδευτικό για το γιαούρτι ή, ακόμα, και το παγωτό σας!

Έχω έρωτα με τα νεκταρίνια! Είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φρούτο, ειδικά όταν τρώγεται στην παραλία, αφού έχει βυθιστεί μέσα στη θάλασσα!

Φέτος, δεν ήμουν τόσο τυχερή με τα νεκταρίνια. Όπως μου είπε και μία παραγωγός, οι καιρικές συνθήκες και ο παγετός επηρέασαν την φετινή σοδειά, με αποτέλεσμα τα νεκταρίνια φέτος να μην είναι στα καλύτερά τους.

Αν είστε κι εσείς λάτρεις αυτού του καλοκαιρινού φρούτου, δοκιμάστε την παρακάτω πανεύκολη συνταγή για ψητά νεκταρίνια που μπορεί αν συνοδεύσει το γιαούρτι σας (φυτικό ή και όχι), την βρώμη, ακόμα και το παγωτό σας! Επίσης, αν παραλείψετε την κανέλα, τα ψητά νεκταρίνια ταιριάζουν άψογα με πράσινη σαλάτα και ανθότυρο!

Η ίδια ακριβώς συνταγή μπορεί να γίνει και με ροδάκινα, αρκεί να καθαρίσετε τη φλούδα τους!

Screen Shot 2021-08-01 at 22.53.11

Υλικά:

3 νεκταρίνια, πλυμένα και κομμένα στη μέση

2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο

2 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. σούπας κανέλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα νεκταρίνια μας, με την φλούδα προς τα κάτω.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι καρύδας, το μέλι και την κανέλα.

Απλώνουμε το μείγμα με ένα πινέλο πάνω στα νεκταρίνια.

Όσο έχει μείνει το περιχύνουμε από πάνω.

Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά (ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα νεκταρίνια μας.

Σερβίρουμε με γιαούρτι ή παγωτό!

Screen Shot 2021-08-01 at 22.55.34

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *