Προσπαθείς να τρως λιγότερο κρέας; Δώσε μια ευκαιρία σε αυτά τα vegan tacos!

Κάθε Σεπτέμβριος είναι εποχή στόχων. Είναι εκείνη η στιγμή του χρόνου, που σκέφτομαι πώς θα ήθελα να είναι η επόμενη σχολική χρονιά, κι ας μην πηγαίνει κανείς μας σχολείο. Φέτος, η απόφασή μας, ως οικογένεια, είναι να καταναλώνουμε λιγότερο κρέας. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από αρκετή σκέψη, καθώς είμαστε κρεατοφάγοι από πάντα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, αρχίζω να παρατηρώ την επίδραση που έχει το κρέας στην υγεία μας και στο περιβάλλον.

Screen Shot 2021-09-12 at 21.24.41

«Μα γιατί δεν γίνεσαι vegan;»

Η απάντηση είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν νιώθω ότι μπορώ. Μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να συμβεί, μπορεί και όχι. Γενικά, όμως τα άκρα και τα απόλυτα ποτέ δεν λειτούργησαν καλά σε εμένα. Προτιμώ να ξεκινήσω με κάτι που ξέρω ότι μπορώ να καταφέρω, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και βλέπουμε τι θα γίνει αργότερα.

Επίσης, θα ήθελα το λουκουμάκι να μεγαλώσει τρώγοντας τα πάντα (αυτά δηλαδή που τρώμε εμείς σπίτι μας) και να κάνει τις επιλογές του μεγαλώνοντας, αφού έχει πάρει καλές βάσεις και πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή.

Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Επειδή πριν μερικές μέρες έφτιαξα vegan tacos και τα ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ!

Έφτιαξα τις δικές μου τορτίγιες, με βάση μια παλιά συνταγή μου απλά τις έκανα πιο μικρές, αλλά μπορείτε να πάρετε και έτοιμες. Υπάρχουν και gluten free στο σούπερ μάρκετ!

Εγώ θα σας βάλω εδώ τη συνταγή για την γέμιση με τα φασόλια και μερικές ιδέες για να τα συνοδεύσετε!

Screen Shot 2021-09-12 at 21.23.41

Υλικά:

250 γρ. φασόλια κόκκινα ωμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 ντομάτες μεσαίες ψιλοκομμένες

250 γρ. χυμός ντομάτας (1 φλιτζ.)

1 κουτ. σούπας κύμινο

1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

Αλατοπίπερο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν (πετάμε το πρώτο νερό, μόλις πάρουν βράση). Θα χρειαστούν περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, ανάλογα πόσο βραστερά είναι.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο ίσα να καλύψει τον πάτο, το κύμινο και την πάπρικα, μόλις λίγο κάψουν ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα φασόλια και αλατοπιπερώνουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 περίπου λεπτά, χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν.

Θέλουμε ουσιαστικά να «πιει» όλα τα υγρά.

Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε μέσα σε τορτίγια με κόλιανδρο, αβοκάντο και λάιμ.

Βρείτε εδώ τη συνταγή για τις πιτούλες!

Βρείτε εδώ τη συνταγή για το γουακαμόλε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *