Για την κολοκύθα τα έχουμε ξαναπεί! Είναι η εποχή της και την τιμούμε ιδιαιτέρως!
Αυτή τη φορά, η πολυμορφική μας κολοκύθα δεν θα μεταμορφωθεί σε άμαξα, αλλά σε αλμυρό κέικ χωρίς γλουτένη.
Λίγα λόγια για τη συνταγή:
Η κολοκύθα πηγαίνει συγκλονιστικά με το φασκόμηλο, αλλά δεν αρέσει σε όλους. Αν το προτιμάτε, προτείνω αντί για θυμάρι να βάλει λίγο φασκόμηλο στο μείγμα! Την κολοκύθα μπορείτε να την κάνετε ψητή και όχι βραστή. Το κατσικίσιο τυρί είναι προαιρετικό, αλλά κακά τα ψέματα, δίνει αυτό το αλμυρό στοιχείο που ταιριάζει πολύ με την κολοκύθα και αναδεικνύει τη γεύση της. Αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά για οποιοδήποτε λόγο, βάλτε λίγο αλατάκι παραπάνω! Θα είναι και πάλι, πεντανόστιμο!
Υλικά:
3 αβγά
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 + 1/4 φλιτζ. αλεύρι βρώμης (150 γρ.)
1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου (90 γρ.)
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού baking powder
150 γρ. Κολοκύθα βρασμένη και κομμένη σε κυβάκια
λίγο αποξηραμένο θυμάρι
70 γρ. Κατσικίσιο λευκό τυρί σε κυβάκια (προαιρετικά)
αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για ψωμάκι (25 εκ.).
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και το λάδι.
Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά και τέλος τα κομματάκια κολοκύθας και το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Βάζουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.