Για μικρούς και μεγάλους!
Είχαμε λίγο καιρό να θυμηθούμε την κολοκύθα. Ποια συνταγή, άλλωστε, μπορεί να συναγωνιστεί τα brownies με την κολοκύθα;
Έψαχνα να βρω εναλλακτικά pancakes για το λουκουμάκι που να μην έχουν απαραίτητα φρούτα, οπότε η κολοκύθα είναι μια καλή επιλογή λόγω της γλυκιάς της γεύσης. Αφήστε που είναι και πολύ θρεπτική!
Το σκεπτικό είναι το ίδιο με τα pancakes μήλο, απλά λόγω της υφής της κολοκύθας αλλάζουν λίγο οι αναλογίες.
*Όπως θα δείτε και στα υλικά, έχω προσθέσει και μία κουταλιά αλεύρι αμυγδάλου. Ξέρω από τώρα ότι οι μαμάδες θα με ρωτήσουν αν μπορούν να μην το βάλουν και όντως μπορείτε να το παραλείψετε και να βάλετε λίγη παραπάνω βρώμη.
Ο λόγος που το βάζω στα pancakes, μιας και μοιράζομαι συνταγές που φτιάχνουμε εμείς στο σπίτι μας, είναι επειδή το τελευταίο διάστημα έχουμε αρχίσει να κάνουμε εισαγωγές στους ξηρούς καρπούς και αν έχετε μιλήσει ποτέ με αλλεργιολόγο (εμείς είχαμε την χαρά) θα σας πει ότι οι ξηροί καρποί αφού γίνει η εισαγωγή τους είναι καλό να δίνονται τακτικά (για παράδειγμα 2 φορές την εβδομάδα). Έτσι, βρήκα ότι είναι ένας καλός τρόπος για να συνεχίσουμε την έκθεση στο αμύγδαλο! Επιπλέον, είναι και φουλ θρεπτικοί!
Υλικά:
¾ φλιτζ. πουρές κολοκύθας (περίπου 80γρ. βρασμένη κολοκύθα
½ φλιτζ. αλεύρι βρώμης
1 κουτ. σούπας αλεύρι αμυγδάλου *(δείτε στην εισαγωγή λεπτομέρειες)
1 αβγό
λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε σε ένα μπολ την κολοκύθα με το αβγό και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι βρώμης και την κανέλα.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά με ελάχιστο λάδι. Μόλις κάψει το βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Μόλις δούμε φουσκάλες, γυρίζουμε το pancake.
Επαναλαμβάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.
Σερβίρουμε με ό,τι θέλουμε!
Θα έχουμε 3-4 pancakes!
Το λουκουμάκι τα τσακίζει!