Όταν σου φέρνουν 10 κιλά λεμόνια, φτιάχνεις μπισκότα λεμονάτα, όλοι το ξέρουν αυτό!
Κι όποιος δεν το ξέρει, μετά από αυτή τη συνταγή θα ψάχνει λεμόνια, αν δεν έχει ήδη στο σπίτι!
Αν με ακολουθείτε καιρό αυτή η συνταγή θα σας θυμίσει κάτι από τα παλιά. Έχει και αλεύρι αμυγδάλου και την αγαπημένη σας ταπιόκα, η οποία είμαι σίγουρη ότι σας είχε λείψει.
Αντικαταστάσεις:
- Τα μπισκότα μπορούν να γίνουν και χωρίς αβγό βάζοντας flax egg. Βάζετε δηλαδή μία κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο κοπανισμένο και 2,5 κουταλιές της σούπας νερό. Το ανακατεύετε και το αφήνετε για 15 με 20 λεπτά.
- Η ταπιόκα μπορεί αν αντικατασταθεί με κορν φλαουρ, αλλά για ακόμη μια φορά θα παρακαλέσω να δώσετε στην ταπιόκα μία ευκαιρία! Πλέον την βρίσκετε παντού!
- Τα μπισκότα δεν είναι τρομερά γλυκά, αλλά όσο γλυκά μου αρέσουν εμένα. Αν θέλετε να τονίσετε λίγο τη γλύκα τους, απλά προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μέλι!
Υλικά:
1 αβγό
1 + ¼ φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
¼ φλιτζ. άμυλο ταπιόκας
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
¼ φλιτζ. ταχίνι ή αμυγδαλοβούτυρο
¼ φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
τριμμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αβγό με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε.
Ρίχνουμε το ταχίνι (ή το αμυγδαλοβούτυρο) και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε το αμύγδαλο, την ταπιόκα και τη μαγειρική σόδα μαζί με τον χυμό από το λεμόνι.
Τέλος βάζουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά.
Με ένα κουτάλι, βάζουμε το μείγμα στο ταψί, αφήνοντας κενό ενδιάμεσα γιατί θα απλώσουν τα μπισκότα μας.
Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο τριμμένο αμύγδαλο από πάνω.
Ψήνουμε για 12 με 13 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα καταναλώσουμε.