Για να τυλίξετε ό,τι θέλετε εσείς!
Τα πιτάκια ως έννοια είναι σπουδαία! Μπορούν να τυλίξουν τα πάντα και να απογειωθούν. Τα συγκεκριμένα πιτάκια είναι unisex! Με λίγα λόγια, η συνταγή έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζει και σε αλμυρά και σε γλυκά. Παρ᾽ολ᾽αυτά, αν ξέρετε από πριν με τι θα συνδυάσετε το πιτάκι σας, μπορείτε να κάνετε ορισμένες προσθήκες για να δώσετε αυτό το κάτι παραπάνω.
Στις αλμυρές παρασκευές, προτείνω λίγο αλατάκι και στις γλυκές λίγη κανέλα!
Όπως θα δείτε, είμαι φίλος των αλμυρών γεύσεων, περισσότερο, αλλά οι αποφάσεις είναι ξεκάθαρα δικές σας!
Φύγαμε για συνταγή!
Υλικά:
1 + 1/3 φλιτζ. αλεύρι βρώμης
1 κουτ. γλυκού λιναρόσπορος κοπανισμένος
¾ φλιτζ. πουρέ κολοκύθας
1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου (+λίγο ακόμα)
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, τον πουρέ κολοκύθας και τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγανάκι, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις κάψει, ρίχνουμε μια γενναία κουταλιά από το μείγμα μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Δύο με τρία λεπτά αργότερα, γυρίζουμε το πιτάκι μας.
Επαναλαμβάνουμε και με το υπόλοιπο μείγμα μας. Αν δούμε ότι το μείγμα σφίγγει πολύ όσο ψήνουμε τα πιτάκια, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.Θα έχουμε 6 με 7 πιτάκια για να τυλίξουμε ό,τι θέλουμε.
2 comments
Βικτωρια
με αλλο αλευρι μπορω; πχ φαγοπυρου
Σισσυ
Αντι για λιναροσπορο μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο,το αυγό κάνει?