Δεν πιστεύω να περιμένατε πολύ για τα μπισκότα αυτά; Έγραψα όσο πιο γρήγορα μπορούσα τη συνταγή για να μην σας έχω στο περίμενε.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν εβδομάδες που το food blogging μπορεί να γίνει στρεσογόνο, ιδιαίτερα αν το συνδυάζεις με μια ακόμα full time δουλειά και τη μητρότητα.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι πραγματικά ήθελα να βιαστώ και να ανεβάσω αυτή τη συνταγή γιατί αξίζει τόσο μα τόσο πολύ!
Είναι όσο πρέπει γλυκά και ταυτόχρονα έχουν την υφή ενός σοκολατένιου brownies. Ζουμερά και με γεμάτη γεύση.
Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι τα μπισκότα είναι μαλακά.
Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο θα σας φανούν αρκετά μαλακά. Δεν έχετε κάνει κάτι λάθος, θα σφίξουν όσο κρυώνουν αλλά μην ξεχνάτε ότι θέλουμε να είναι μαλακά!
Υλικά:
9 βασιλικοί χουρμάδες
1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
2 κουτ. σούπας αλεύρι βρώμης
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. σούπας ωμό κακάο
κομματάκια σοκολάτας
1 αβγό
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βγάζουμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για 5-10 λεπτά.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τους μουλιασμένους χουρμάδες (αφού τους στραγγίξουμε) μαζί με το αβγό.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι βρώμης, το baking και το κακάο και ανακατεύουμε. Μέσα εκεί ρίχνουμε τους χτυπημένους χουρμάδες με το αβγό και το ελαιόλαδο και αναμειγνύουμε με μία σπάτουλα.
Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Με το χέρι μας κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πατάμε λίγο.
Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.
Θα έχουμε περίπου 12 μπισκότα.
4 comments
Sofia
Κολλάει πολύ η ζύμη… Τι μπορεί να φταίει;;;; 1 κούπα σε πόσα γρ. ισοδυναμεί;; ευχαριστώ
Φωτεινή
Συμφωνώ κι εγώ με τη Σοφία. Η ζύμη κολλάει πολύ, σχεδόν διαλύεται στα δάχτυλα. Μόνο κάποια κατάφερα να έχουν σχήμα. Η γεύση είναι πεντανόστιμη!!!
Katerina
Πεντανόστιμα! Ισχύει ότι κολλάει πολύ η ζύμη, τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;; Ευχαριστώ!
Εφη καρα
Κολλάει η ζύμη, εγώ την πηρα με κουτάλι που έβρεχαν συνεχώς και την έβαλα σε φόρμα σιλικόνης με σχέδια και την πάτησα με βρεγμένο κουταλάκι. Στα χέρια δεν πλάθεται!