Νόστιμη, χορταστική και τέλεια για να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στο ψυγείο!

Η αξιοποίηση ό,τι υπάρχει στο ψυγείο είναι η βασική αρχή της καταπολέμησης της σπατάλης της τροφής, αλλά και ένα έξυπνος τρόπος για να φτιάξεις κάτι πρόχειρο και γευστικό γρήγορα!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να έχεις μία βάση σαλάτας και μερικά λαχανικά για να τη συνοδεύσεις. Η κινόα ή το ρύζι που έχει έχει περισσέψει από κάποιο μεσημεριανό φαγητάκι είναι επίσης τέλειο στοιχείο για να μπει μέσα στη σούπερ σαλάτα.

Κάπως έτσι, έχουμε δημιουργήσει μία τέλεια βάση για να ξαπλώσουν πάνω διάφορα λαχανικά ή και πρωτεϊνες.

Στη δική μου εκδοχή, πρωταγωνιστής είναι η σαλάτα Γουστόζα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ με άισμπεργκ, μαρούλι και ρόκα για ένα τραγανό και πικάντικο στοιχείο. Η σαλάτα συνοδεύεται από τρίχρωμη κινόα και διάφορα λαχανικά που είχα στο ψυγείο, όπως καλαμπόκι, ντοματίνια και, φυσικά, αβοκάντο!

Όσο για το dressing, θα μοιραστώ το κλασικό μου που είναι πολύ απλό αλλά γευστικό. Βιολογική μουστάρδα (για να μην έχει ζάχαρη- ναι η μουστάρδα έχει ζάχαρη), ξύδι μπαλσάμικο (όχι κρέμα) και ελαιόλαδο.

Όσο για το μυστικό της τέλειας σαλάτας. Θέλει πολύ καλό ανακάτεμα, καλύτερα με το χέρι, για να πάει το dressing παντού και να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ενοποιηθούν!

Εναλλακτικές για τη σαλάτα:

Ό,τι έχετε σπίτι! Ένα βραστό αβγό, λίγο κοτόπουλο, σολομό, τυράκι, όλα τα παραπάνω μπορούν να συνδυαστούν με αυτή την σούπερ σαλάτα!

Εγώ θα σας βάλω κάποιες ενδεικτικές ποσότητες, αλλά εσείς το διαμορφώνετε ανάλογα με τι ποσότητες σας έχουν περισσέψει.

Φύγαμε για συνταγή!

Υλικά:

1 ατομική σαλάτα Γουστόζα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ

3 κουτ. Σούπας τρίχρωμη κινόα βρασμένη

λίγο βρασμένο καλαμπόκι

3-4 ντοματίνια

1/2 αβοκάντο

Για το dressing:

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

1 κουτ. γλυκού ξύδι μπαλσάμικο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα υλικά της σούπερ σαλάτας σε ένα μπολ.

Σε ένα ποτηράκι χτυπάμε τα υλικά για το dressing. 

Το ρίχνουμε πάνω, ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *