Άχαστος συνδυασμός.
Είναι μερικές μέρες που είναι πιο δύσκολες από άλλες. Κυλάνε πιο αργά και το σώμα αδυνατεί να αντεπεξέλθει. Ο χρόνος, όμως, δεν ενδιαφέρεται για κουρασμένα σώματα ή εξαντλημένα μυαλά και κυλά ανεπηρέαστος. Το 24ωρο είναι 24ωρο ό,τι κι αν συμβεί! Θα έρθει, θα παρέλθει και θα ξαναέρθει, ανεξάρτητα με το πώς νιώθουμε εμείς γι αυτό ή αν είμαστε έτοιμοι να το υποδεχτούμε. Κάπως έτσι είναι οι τελευταίες 10 μέρες για εμένα.
Και μπορεί όλα αυτά να μην έχουν καμία σχέση με τη συνταγή ή τη μαγειρική, ήθελα να τα μοιραστώ, αφενός για λόγους ψυχολογικούς, αφετέρου για να αιτιολογήσω το γεγονός ότι αυτή η συνταγή δεν ανέβηκε στο μπλογκ όσο γρήγορα ήθελα.
Είναι, όμως, το comfort food που χρειάζεται ένα κουρασμένο κορμί ή/και ένα εξαντλημένο μυαλό!
Κι ας πάω στη συνταγή για την οποία δεν έχω και πολλά να πω! Νομίζω, μιλάει από μόνη της! Μανιτάρια με σαλτσούλα και αβγά τηγανητά και τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;;;
Υλικά:
400 γρ. μανιτάρια λευκά πλυμένα και κομμένα σε φέτες
½ πιπεριά σε κυβάκια
¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ
½ φλιτζ. χυμός ντομάτας
4 αβγά
λίγο λευκό τυρί (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σωτέζα, σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε. Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια μας και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε τον πελτέ, τον ανακατεύουμε λίγο να κάψει και ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και λίγο νεράκι.
Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μεσαίο. Αν το τηγάνι μας έχει καπάκι, το βάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Αν δεν έχει καπάκι, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμα.
Μετά τα 15 λεπτά, κάνουμε με ένα κουτάλι χώρο μέσα ανάμεσα από τα μανιτάρια και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά. Βάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 περίπου λεπτά ακόμα, έως ψηθούν τα αβγά μας.
Αφαιρούμε από τη φωτιά. Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο λευκό τυρί από πάνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό.