Και μία σος μούρλια!
Τα μπολ τα αγαπώ για διάφορους λόγους. Αφενός σου επιτρέπουν να ξεφορτωθείς διάφορα πράγματα που έχεις στο ψυγείο. Αφετέρου, δημιουργούν γεύματα γευστικής ποικιλίας που δεν τα βαριέσαι ποτέ. Οι δυνατότητες είναι τεράστιες γευστικά και αυτό είναι κάτι που προσωπικά με ενθουσιάζει!
Το σημερινό μπολ είναι γεμάτο θρέψη, χρώματα και γεύση! Έχει κινόα, που ως ψευδοδημητριακό λειτουργούν σαν μία πολύ καλή βάση. Έχει την ψητή γλυκοπατάτα που συνήθως μου μένει, έχει αβοκάντο για ένα λιπαρό στοιχείο, πράσινα φασολάκια για καλοκαιρινό στοιχείο και ένα αβγό, για όποιον το επιθυμεί.
Λίγα λόγια για το κάθε υλικό ξεχωριστά.
Κινόα:
Προτιμώ την τρίχρωμη γιατί νομίζω γίνεται πιο τραγανή. Την βράζουμε ακριβώς όπως το ρύζι (δηλαδή σε αναλογία 1:2) απλά πρέπει να την έχουμε ξεπλύνει καλά πριν την βράσουμε. Χρειάζεται περίπου 15 λεπτά σε μεσαία φωτιά.
Γλυκοπατάτες:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, βάζουμε λάδι και ό,τι μπαχαρικό θέλουμε και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα στους 200 βαθμούς.
Υλικά για ένα μπολ:
3 κουτ. σούπας βρασμένη κινόα
μερικές ψητές γλυκοπατάτες
¼ αβοκάντο
βρασμένα φασολάκια πράσινα
1 αβγό βραστό
αλάτι πιπέρι
Για τη σος:
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ελάχιστο νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη σος μας.