Δροσερή και πικάντικη, η τέλεια σαλάτα για το καλοκαίρι!

Θεωρώ είναι δείγμα της ενήλικης ζωής να βάζεις φρούτα στη σαλάτα. Είναι από τους συνδυασμούς που πρέπει να μεγαλώσεις για να εκτιμήσεις. Το σύκο με το κατσικίσιο τυρί, το καρπούζι μέσα στις σαλάτες, τη φράουλα μαζί με το σπανάκι, είναι όλοι συνδυασμοί που αγάπησα μεγαλώνοντας και πλέον τους προτιμώ, κυρίως το καλοκαίρι.

Μία τέτοια σαλάτα είναι και η συγκεκριμένη, με νεκταρίνια, ίσως το πιο αγαπημένο μου φρούτο του καλοκαιριού, μαζί με το καρπούζι. Κερδίζει στα σημεία το κλασικό καρπούζι, καθώς δεν χρειάζεται καθάρισμα, δεν έχει κουκούτσια και το κουβαλάς παντού μαζί σου πανεύκολα.

Για τη συγκεκριμένη σαλάτα 3 βασικά στοιχεία παίζουν ρόλο.

Η πρασινάδα

Προτιμήστε κάποιο συνδυασμό με baby φύλλα. Ακόμα κι αν είναι μόνο baby σπανάκι, αν και νομίζω ότι ο συνδυασμός από baby σπανάκι, παντζάρι, ρόκα κλπ είναι ο ιδανικός.

Το τυρί

Χρειάζεται ένα έντονο τυράκι για να αναδειχθεί η γεύση από το νεκταρίνι. Εγώ έβαλα λευκό κατσικίσιο που θυμίζει φέτα, αλλά θα πήγαινε εξαιρετικά και το ροκφόρ.

Το dressing

Χρειάζεται ένα γλυκό dressing για να δέσει με την πρασινάδα και το πικάντικο στοιχείο από το τυράκι. Μη φοβηθείτε να βάλετε λίγο μέλι!

Υλικά για 2 άτομα (ή μία σαλάτα για τη μέση):

250 γρ. σαλάτα με baby φύλλα

½  φλιτζ. τυρί κατσικίσιο κομμένο με το χέρι

λίγο καρύδι τριμμένο

¾ νεκταρίνι

αλατοπίπερο

Για το dressing:

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

1 κουτ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση:

Συναρμολογείτε τη σαλάτα, βάζοντας τα υλικά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα υλικά για το dressing.

Βάζετε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *