Γλυκό και νόστιμα σνακ ή side για να συνοδεύσετε κάποιο κρέας.
Οι παλαιότεροι φίλοι και φίλες του μπλογκ θα θυμάστε το Παταταστίτσιο! Μία πολύ αγαπημένη συνταγή που έχει κάποιες παρασκευές, όμως. Όπως ξέρετε, βρίσκομαι στην πιο απλοποιημένη φάση της ζωής μου και προσπαθώ να μην κάνω πράγματα που είναι μπελαλίδικα και κάπως έτσι γεννήθηκε και το σουφλέ γλυκοπατάτας.
Προσωπικά, το τρώω σκέτο αλλά μπορεί να είναι και συνοδευτικό για κάποια πρωτεΐνη, όπως ένα κοκκινιστό!
Λόγω της γλυκοπατάτας, καταλαβαίνετε ότι γλυκίζει. Για παράδειγμα, ο Φώτης θα το ήθελε λίγο πιο αλμυρό. Νομίζω εξαρτάται από τις γεύσεις του καθενός, αλλά το έχω δοκιμάσει και με κατσικίσιο λευκό τυρί, τύπου φέτα και ταιριάζει πολύ ή μπορείτε να κάνετε και κάποιον συνδυασμό.
Το αφήνω πάνω σας!
Υλικά:
5 αβγά
1,5 γλυκοπατάτα (2 με 2,5 φλιτζ τριμμένη)
1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου (ή κάποιο άλλο της επιλογής σας, χωρίς γλυκαντικά)
1,5 φλιτζ. τριμμένη κατσικίσια γραβιέρα
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνουμε ένα ταψί (20 x 30 εκατοστών) και τοποθετούμε πάνω την τριμμένη γλυκοπατάτα ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, πιέζουμε την γλυκοπατάτα με μία σπάτουλα για να φύγει ο αέρας και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και το γαλά και τοποθετούμε μέσα και το τυρί (αφήνοντας λίγο για να βάλουμε από πάνω). Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την γλυκοπατάτα.
Βάζουμε λίγο τυρί ακόμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.