Η άνοιξη είναι εδώ και μαζί με τη ζέστη έχουν έρθει και οι φράουλες!
Αυτό σημαίνει πολλές φραουλοσυνταγές! Έχετε ήδη την αγαπημένη μαρμελάδα, που την φτιάχνετε εδώ και χρόνια και ξέρω ότι σας αρέσει πολύ, αλλά έφτασε η στιγμή η φράουλα να μπει και σε ένα ωραίο μάφιν για να συνοδεύσει τις βόλτες σας ή να γίνει ένα ωραιότατο πρωινό!
Η συνταγή αυτή πέρασε πολλά crash test. Αρχικά, πέρασε από το λουκούμι που τη μία έτρωγε με μανία φράουλες και την άλλη ούρλιαζε ότι δεν θέλει να τις βλέπει. Πέρασε από τους γονείς μου που ενθουσιάστηκαν, αλλά οκ ενθουσιάζονται σχεδόν με όλα όσα φτιάχνω. Και τέλος, πέρασε από τον αδερφό μου που μας επισκεπτόταν από τον Καναδά και τα τσάκισε! Φεύγοντας με ρώτησε αν υπάρχει η συνταγή στο μπλογκ, οπότε να τη!
Λίγα λόγια για τη συνταγή!
Δεν είναι πολύ γλυκιά. Εμένα μου έφτασε και μου περίσσεψε η γλύκα, αλλά επειδή ο καθένας έχει άλλη παλέτα, μπορείτε να βάλετε λίγο μέλι ακόμα!
Σχετικά με την ταπιόκα (ή το κορν φλάουρ- μην τρομάζετε) με το οποία περνάμε τις φράουλες, το κάνουμε για να μην βγάλουν τα υγρά τους και γίνει νιανιά (ή λασπώσει) το μάφιν μέσα. Αν σας αρέσουν τα νιανιά ή τα λασπωμένα μπορείτε να τις βάλετε και έτσι!
Υλικά:
1,5 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
3/4 φλιτζ. αλεύρι βρώμης
3 αβγά
2 κουτ. σούπας μέλι
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
1,5 φλιτζ. φράουλες κομμένες
1 κουτ. σούπας ταπιόκα (ή κορν φλάουρ)
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε 11 θήκες για μάφιν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά το ελαιόλαδο και το μέλι.
Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι αμυγδάλου και τη μαγειρική σόδα.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τις φράουλες μαζί με την ταπιόκα και τις ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις φράουλες στο μείγμα μας.
Γεμίζουμε τις θήκες για μάφιν και ψήνουμε για 20 με 22 λεπτά!
Θα έχουμε 11 με 12 μάφιν!
One comment
Evgenia
Καλημέρα σας ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή αλλά το μείγμα μου βγήκε πολύ σφιχτό σαν να χρειαζόταν υγρά.