Σας είχα “πάρει” μαζί μου στο πρώτο ταξίδι του λουκουμιού, οπότε συνεχίζω με το δεύτερο αεροπορικό μας ταξίδι και μοιράζομαι, εντυπώσεις, σκέψεις και tips για το Βελιγράδι.

Βελιγράδι με παιδί

Το Βελιγράδι είναι μία πόλη, πολύ φιλική στις οικογένειες. Είναι φλατ και μικρή, όπως και η Μπολόνια (αν θυμάστε από το προηγούμενο ταξίδι μας) γεγονός που την καθιστά εύκολη για να την εξερευνήσεις.

Έχει μεγάλα πεζοδρόμια, ιδανικά για καρότσια, και πολλά πάρκα για να επισκεφτεί κανείς, με παιδικές χαρές, κάποιες καλοδιατηρήμένες, άλλες όχι τόσο.

Αυτό που αξίζει ιδιαιτέρως να κάνετε με παιδί και ενθουσίασε το λουκούμι είναι το πάρκο δεινοσαύρων, το οποίο έχει και μία όμορφη παιδική χαρά. Νομίζω συνολικά περάσαμε 1,5 ώρα εκεί.

Ακριβώς δίπλα στο πάρκο των δεινοσαύρων έχει και το κάστρο της πόλης που αξίζει μία βόλτα καθώς έχει υπέροχη θέα στον Δούναβη.

Στην πόλη, υπάρχει και ο ναός του Αγίου Σάββα, ο μεγαλύτερος στα Βαλκάνια.

Αυτό που δεν προλάβαμε να πάμε, αλλά θεωρώ ότι αξίζει είναι ο Βοτανικός Κήπος, ο οποίος στις φωτογραφίες φαινόταν υπέροχος και το Μουσείο Τέσλα, που θεωρώ είναι για μεγαλύτερα παιδιά.

Φαγητό

Γενικά, το φαγητό και η ζωή στο Βελιγράδι είναι πάμφτηνα! Έχει υπέροχους φούρνους σε διάφορα σημεία της πόλης (PEKARA), στους οποίους μπορείς να δοκιμάσεις μπουρέκ (τη δική μας τυρόπιτα ή σπανακόπιτα) και διάφορα άλλα ψωμοειδή. Κατά τα άλλα, τα ψητά τους, αλλά και τα κοκκινιστά, με διάφορα κρέατα, είναι μούρλια και θα βρείτε πολλά σημεία με καλό και φτηνό φαγητό.

Αεροπορικά & μετακινήσεις

Η πτήση για το Βελιγράδι διαρκεί μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά. Είμαστε σε αυτή τη φάση που θέλουμε να εξαντλήσουμε τους πιο κοντινούς προορισμούς με το παιδί, πριν πάμε ένα μεγαλύτερο ταξίδι που απαιτεί ώρα στο αεροπλάνο.

Πήγαμε και ήρθαμε με Aegean με το Aegean for Families, γιατί θεωρώ ότι δίνει τα περισσότερα και έχει καλή σχέση τιμής και προνομίων.

Τώρα για τις μετακινήσεις μέσα στο Βελιγράδι δεν πήραμε κανένα μεταφορικό αφού η πόλη είναι μικρή και περπατιέται άνετα! Φροντίστε να μένετε κάπου κεντρικά, ώστε να μπορείτε να επιστρέφετε στο δωμάτιο/ξενοδοχείο κάποιες ώρες στη μέση της ημέρας (εμάς μας βοηθά πολύ αυτό).

Τις περισσότερες ερωτήσεις τις έχω λάβει για το καρότσι που πήραμε μαζί. Ο λουκούμης είναι 3,5 χρονών και εδώ και 1,5 χρόνο δεν χρησιμοποιούμε καρότσι με εξαίρεση τα δύο ταξίδια που έχουμε κάνει. Θεωρώ αδύνατο να ταξιδέψεις με παιδί και να μην έχεις καρότσι, πολύ απλά επειδή για να πας από το σημείο Α στο σημείο Β θα κάνεις τριπλάσια ώρα και στο τέλος θα καταλήξεις να έχεις ένα παιδί αγκαλιά.

Εμάς δεν έχει κανένα θέμα να κάθεται στο καρότσι στα ταξίδια, γιατί καταλαβαίνει και μόνος του ότι κουράζεται.

Μικρό tip: Αν διστάζει να μπει στο καρότσι ένα μικρό παιχνιδάκι του στιλ “όχι όχι εγώ θα μπω στο καρότσι” πάντα βοηθάει την κατάσταση!

Εμείς δανειστήκαμε ένα μικρό καρότσι που μπαίνει στην καμπίνα (σίγουρα για λιγότερα κιλά από το λουκούμι) και το πήραμε και μέσα, αλλά από όσο γνωρίζω μπορείς να πάρεις όλα τα καρότσια μέχρι το gate και να τα δώσεις πριν μπεις στο αεροπλάνο και να τα πάρεις φεύγοντας. Μπορείτε να το τσεκάρετε με την αεροπορική σας.

Μέχρι το επόμενο ταξίδι μας, σας χαιρετώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *