Το πιάτο που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη/η σε όλα τα τραπέζια.

Θα ήθελα να γράψω πολλά πράγματα γι αυτή τη συνταγή που λατρέψαμε οικογενειακώς, αλλά η κούραση των Χριστουγέννων δεν μου το επιτρέπει. Ποιος θα το περίμενε ότι 15 μέρες μακριά από τη δουλειά θα ήταν τόσο κουραστικές.

Από ποια δουλειά θα μου πεις; Την πρωινό μου (όπως αποκαλώ τη δουλειά μου στο 5minute mum), την δουλειά μου ως food blogger που είναι one woman show ή τη μητρότητα και το να τρέχεις ένα σπίτι;

Γιατί μπορεί να μην πήγαινα στην πρώτη και να είχα βάλει ένα ωραιότατο out of office, αλλά στις υπόλοιπες ήμουν ενεργή κάθε μέρα και κάθε στιγμή της ημέρας!

Αφού τα έβγαλα από μέσα μου προχωράω στην υπέροχη συνταγή, για την οποία θα σας δώσω αρκετές εναλλακτικές.

Πρόκειται για ένα απαλό σουφλέ ζυμαρικών που δένει τέλεια μέσα από την κολοκύθα και την κρέμα κάσιους. Δεν έχει τρομερές εντάσεις, αλλά η κρεμώδης υφή του σε αποζημιώνει. Ένα θα σας πω. Ο λουκούμης άρπαξε το πιάτο την ώρα που το φωτογράφιζα στις 9 το πρωί πριν το σχολείο και άρχισε να το τρώει για πρωινό!

Τα υλικά που χρησιμοποίησα και οι εναλλακτικές:

  • Πένες
  • Κολοκύθα
  • Ρικότα: Μπορείτε να αντικασταστήσετε με ανθότυρο ή κατίκι αν θέλετε περισσότερη ένταση
  • Γκούντα: Ιδανικά θέλει ένα τυρί που να έχει λίγη ένταση μιας και η ρικότα και
  • Κρέμα μαγειρικής κάσιους: Την βρίσκεται σε βιολογικά καταστήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος.

Υλικά:

1 πακέτο πένες ολικής άλεσης

200γρ. βρασμένη κολοκύθα

150γρ. ρικότα

150γρ. γκούντα

200ml κρέμα μαγειρικής κάσιους

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.

Όσο βράζουν τα μακαρόνια προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε ένα multi, βάζουμε την βρασμένη κολοκύθα σε κομματάκια και την ρικότα.

Χτυπάμε το μείγμα και μέσα προσθέτουμε την κρέμα κάσιους και το γκούντα. Αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Σε ένα μεσαίο ταψί, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο και ρίχνουμε από πάνω τα μακαρόνια. Προσθέτουμε το μείγμα με την κολοκύθα και τα τυριά και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο επιπλέον τυρί τριμμένο.

Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *