Ένα τόσο απλό, αλλά και γευστικό πιάτο, με γιαουρτένιο dressing.

Εκτίμησα την πατατοσαλάτα μεγαλώνοντας. Είναι ένα πολύ ωραίο και εύκολο συνοδευτικό που διατηρεί την αμυλούχα γεύση της πατάτας, χωρίς να είναι βαριά.

Επίσης, πρόκειται για ένα πιάτο με πολλές παραλλαγές. Η δική μου εκδοχή είναι μία απλή πατατοσαλάτα, με την προσθήκη της κάπαρης και του ξερού κρεμμυδιού που δίνουν την απαραίτητη ένταση.

Για το ντρέσινγκ έχω κάνει ένα πολύ ελαφρύ με γιαούρτι και μουστάρδα, αλλά μία κουταλίτσα μαγιονέζας θα του πήγαινε γάντι. Το αφήνω πάνω σας!

Υλικά:

5 πατάτες

¼ κρεμμύδι ξερό

2 κουτ. σούπας κάπαρη

σχοινόπρασο (προαιρετικά)

αλάτι

πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

2 κουτ. σούπας γιαούρτι

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε μέσα αλάτι και τις πατάτες μας.

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν (γύρω στα 15 με 20 λεπτά).

Τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, την κάπαρη και το κρεμμύδι. Εδώ προσθέτουμε όσο κρεμμύδι και κάπαρη επιθυμούμε! Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ.

Βάζουμε το ντρέσινγκ στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε λίγο σχοινόπρασο ή μαϊνανό αν θέλουμε και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *