Τα μπισκότα αυτά δεν χρειάζονται καν μίξερ. Ένα μεγάλο μπολ και ένα κουτάλι είναι ό,τι χρειάζεστε για να τα προετοιμάσετε και να τα έχετε στο πιάτο σας μέσα λιγότερο από 10 λεπτά. Είναι μαλακά, από αυτά που λιώνουν στο στόμα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κανονικά μπισκότα. Ίσα ίσα που είναι και πιο υγιεινά.

Υλικά:

2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

2 κουτ. σούπας λάδι

3 κουτ. σούπας μέλι

½ κουτ. του γλυκού βανίλια

½ κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

λίγο αλάτι

1 αβγό

κομματάκια μαύρης σοκολάτας (ή ακόμα καλύτερα κομματάκια κακάο) 70% κακάο και πάνω

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.

Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά στο μίξερ (ή στο χέρι) και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το αλεύρι.

Σε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα και με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές από το μείγμα, αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 8-9 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Θα έχετε 12 μπισκότα.

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *